úterý 14. září 2010

Rafael Nadal poprvé zvítězil na US Open a získal Grand Slam

Španělský tenista Rafael Nadal, momentálně první hráč světového žebříčku, dosáhl dalšího skvělého úspěchu ve své kariéře. Kromě zisku titulu z US Open, kde ve finále zdolal Srba Novaka Djokoviče po setech 6:4 5:7 6:4 a 6:2, se zařadil mezi elitu světového tenisu. Vítězstvím z US Open, které mu z nejvýznamnějších turnajů stále scházelo, se zařadil mezi šest držitelů Grand Slamu, což je vítězství ve všech grandslamových turnajích.

Z počátku byl Rafael Nadal známý jako neporazitelný antukový specialista a držitel několika titulů z French Open. Po prvním zisku titulu z Wimbledonu ho přibrzdilo zranění, ale vrátil se ještě silnější a lepší. Letos postupně získal vítězství z grandslamových turnajů ve Francii, Anglii a USA a zařadil se mezi nesmrtelné v pouhých 24 letech.

Může však dosáhnout ještě více. Už za přibližně 4 měsíce, přesněji 17. ledna 2011, začíná Australian Open a může se pokusit o zisk čistého Grand Slamu, což je vítězství na všech grandslamových turnajích během jedné sezóny. Vzhledem ke svému věku má Nadal šanci pokořit i rekord v zisku titulů z grandslamových turnajů. Roger Federer jich má 16, zatímco Španěl Rafael Nadal zatím "pouze" 9. Úspěchy všichni fanoušci Nadalovi přejí, ale my bychom byli rádi, kdyby konečně nějaký ten grandslamový titul získal i Tomáš Berdych.

Žádné komentáře:

Okomentovat