neděle 19. září 2010

Davis Cup Česko – Srbsko 2:3

Čeští tenisté Radek Štěpánek a Tomáš Berdych nestačili v semifinále Davis Cupu na tým Srbska se světovou dvojkou v týmu Novakem Djokovičem a prohráli až v rozhodujícím pátém zápasu. Hlavním strůjcem vítězství nebyl kupodivu Djokovič, ale pro nás neznámý Tipsarevič, momentálně až 37. hráč světového žebříčku.

Po páteční šokující výhře nad světovou sedmičkou Tomášem Berdychem a následující naší výhře v sobotní čtyřhře všichni doufali, že alespoň jeden bod v neděli uhrajeme. K obratu ale zavelel druhý hráč světa Djokovič, který nedal šanci Berdychovi a dílo zkázy dokonal Tipsarevič, který drtivě porazil oba naše hráče.

Naši se tentokrát nenacházeli v nejlepší formě. Radek Štěpánek se vrací na kurty po delší pouze a Tomáš Berdych nejspíše pociťuje únavu, zvláště když první polovinu sezony měl fantastickou. Přejme jim, aby se dali rychle dohromady a příští rok se pokusili navázat na předešlé úspěchy. Je však velká škoda, že naši nepostoupili do finále. Letošní los byl mnohem příznivější a Francie by byla přijatelným soupeřem.

Zápasy v Bělehradě

Štěpánek – Troicki 4:6, 6:2, 6:4, 6:4
Berdych – Tipsarevič 5:7, 2:6, 6:2 a 6:7
Štěpánek, Berdych – Djokovič, Zimonjič 3:6, 6:1, 6:4, 6:1
Berdych – Djokovič 6:4, 3:6, 2:6, 4:6
Štěpánek – Tipsarevič 0:6, 6:7(6:8), 4:6

Žádné komentáře:

Okomentovat