sobota 4. září 2010

Karnitin - je účinný?

Karnitin je známý doplněk stravy, který by měl podpořit odbourávání tuků. Není to tedy žádný zázračný přípravek, kterým se automaticky zbavíte nadváhy. Při úpravě stravy a pravidelném cvičení však může částečně pomoci.

Nejsem vědec a nemám proto žádné důkazy, ale osobně se po karnitinu cítím lépe. Dodržuji předepsané dávky na etiketě produktu a karnitin použiji ve finální fázi při redukci hmotnosti. Nevyužívám tedy žádné extra dávky a i přesto si myslím, že mě pomáhá. Obyčejně si koupím tak dvě balení různých produktů za rok, se kterými si vystačím.

Jelikož brzo ráno vstávám do práce, můžu potvrdit, že po požití karnitinu se cítím lépe. Zlepší se regenerace, vytrvalost a necítím se tak unaven. Obyčejně ho využiji buď na jaře nebo v létě, kdy je aktivita organismu lépe nakloněna redukci hmotnosti.

Pokud by to někdo nevěděl, tak tělo si karnitin vytvoří samo, ale aby měl karnitin potřebné účinky, musí se dostat do těla vyšší dávka. Karnitin uznávám, ale jen jako pomocníka a doplněk stravy, nikoliv jako zázračný preparát.

Žádné komentáře:

Okomentovat