úterý 7. září 2010

Mr. Olympie 2010 – vzejde nový šampión ?

Pro fandy kulturistiky co nevidět proběhne další ročník nejprestižnější kulturistické soutěže o titul Mr. Olympia. Sledovat ji lze na oficiálních stránkách Olympia Weekend 2010. A kdo se letos utká o trofej?

Z favoritů to jsou především Jay Cutler, Dexter Jackson, Kai Greene, Phil Heath, Branch Warren, překvapit může i Dennis Wolf. Zajímavé bude klání o první místo z toho důvodu, že rozhodčí momentálně nevidí tak suverénního borce, jakými byli Arnold Schwarzenegger, Lee Hanney nebo Ronnie Coleman.

To, že Dexter Jackson dokázal porazit předchozího vítěze Jay Cutlera znamená, že další král ještě pevně nepřevzal žezlo. Všichni si jistě pamatují, jak tehdy nastoupil Ronnie Coleman v podstatě v druhého sledu a usídlil se na trůnu na dlouhých osm let. Bohužel nepoznal pravý čas, kdy odejít, a tak byl nakonec poražen.

Velkou nadějí a aspirant na titul je odborníky považován talentovaný a geneticky obdařený Phil Heath. Počkejme si však na 24. - 25. 9. 2010, kdy se soutěž uskuteční v Las Vegas ve státě Nevada.

Žádné komentáře:

Okomentovat