pátek 5. listopadu 2010

Advantage Tennis III a vítězný návrat Ivana Lendla do Ostravy

Všichni příznivci tenisu si nemohli nechat ujít tenisovou exhibici Ivana Lendla a Björna Borga, a když nemohli být přítomni osobně, tak alespoň prostřednictvím sportovního kanálu České televize ČT4 mohli sledovat tuto akci. Ivan Lendl je velký sportovec, který dokázal vyhrát mnoho grandslamových titulů (8). I když se k němu naše země za totality nezachovala nejlépe, jsem rád, že takový sportovec a osobnost nezanevřel na svoji rodnou vlast a vyšel vstříc českým fanouškům příjezdem do Ostravy, kde sehrál s neméně slavným tenistou a vítězem mnoha grandslamových titulů Björnem Borgem vynikající exhibiční utkání, které skončilo vítězstvím Ivana Lendla 6:4 a 7:6.

Oba hráči předváděli líbivý tenis s učebnicovými údery, jenž nadchl fanoušky a pamětníky soubojů z dob, kdy Ivan Lendl soupeřil s hráči jako Becker, Edberg, Mcenroe nebo i Mats Wilander, který byl taktéž přítomen na exhibici v Ostravě, kdy porazil v prvním zápase programu Karla Nováčka 6:3.

Poslední zápas byla čtyřhra mezi páry Nováček, Lendl a Borg, Wilander, který skončil 4:5 a poté došlo k prostřídání hráčů na kurtu, kdy Ivan Lendl hrál s Björnem Borgem a Mats Wilander s Karlem Nováčkem. Začal tiebreak, na němž se hráči spontánně dohodli a show mohla pokračovat. Pár Lendl, Borg se ukázal několika povedenými údery a porazil mladší kolegy Wilandera s Nováčkem. Pomyslný souboj Česko – Švédsko tak skončil remízou.

Žádné komentáře:

Okomentovat